Bez kategorije

Galeb d.d. – dobitnik nagrade „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“

Društveno odgovorno poslovanje dio je poslovanja Tekstilprometa već dugi niz godina, a trenutno obuhvaća suradnje i donacije humanitarnim udrugama te socijalno osjetljivim skupinama, ali i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Svojim primjerima, a posebno ovom nagradom, želimo pridonijeti podizanju svijesti javnosti o društveno odgovornom poslovanju koje treba biti sastavni dio svakog poslovnog sustava.

Ove godine tvrtka Galeb d.d. prepoznata je kao primjer dobre prakse te je u toj kategoriji proglašena „Poslodavcem godine za osobe s invaliditetom“ za 2017. godinu. Trud Galeba prepoznat je u zapošljavanju i održavanju odnosa s osobama s invaliditetom. Društveno odgovorno poslovanje usmjereno je na promicanje jednakih mogućnosti za sve društvene skupine, a  cilj je i dugoročna integracija zaposlenika u poslovanje poduzeća. Ulaganja u nove informacijske tehnologije i modernizacija proizvodnih procesa omogućilo je uključivanje u rad više osoba sa smanjenim radnim sposobnostima na poslovima koji su posljedica digitalizacije poslovanja.

U 2017. Godini Galeb je proveo program inovativnog zapošljavanja pod nazivom „Vizualni identitet i grafičko oblikovanje u fazama proizvodnje tekstila – upravljanje raznolikostima kroz novu priliku za kreativnost gdje su zaposlene tri osobe.

Jeste li znali?

Brand Jockey nastao je iz male tvornice kvalitetnih vunenih čarapa za drvosječe u Michiganu 1876.